Jeannette


Ik ben Jeannette Kleine Wiecherink en afgestudeerd in  2017 aan de Biodanzaopleiding Utrecht o.l.v. Merijn Oudheusden.

Inmiddels heb ik in het buitenland de Internationale Didactische opleiding voor Biodanzadocenten afgerond. Naast mijn wekelijkse groepen werk ik als studentenbegeleider bij de Biodanzaopleiding Utrecht o.l.v. Monique Hoed.

In seizoen 2021/22 assisteerde ik bij een aanbevelenswaardige workshopserie van 6 losse dansdagen gericht op de maskers die wij dragen in ons leven.  Deze training  “Karakterstructuren en Biodanza” wordt ieder jaar gegeven door Yvonne Sep en Karin Meijer. Lees meer informatie over de zesdaagse training 

Wanneer is Biodanza in mijn leven gekomen?
Destijds in 2005 hoorde ik voor het eerst over Biodanza. Ik was op zoek naar mijzelf en had al vele wegen bewandeld maar nog niet de weg van de dans. De uitleg over Biodanza raakte mij. Wat mij vooral aansprak was dat ik niet hoefde te praten of te denken. Dat ik op mijn eigen manier kon dansen en mezelf helemaal mocht uitdrukken zoals ik me op dat moment voelde. Ik danste een proefles en ik was meteen “verkocht”. Dít was wat ik nodig had! Biodanza opende mijn hart en leerde mij dat ik volop van het leven kan en mag genieten.  En ja ik wist  toen al,  ik blijf mijn leven lang  dansen. “Mijn eigen levensdans”.

Vanaf díe tijd startte mijn reis in Biodanzawereld, gegrepen door het effect en blij met het resultaat. Ik danste, danste en danste!
7 jaar in een weekgroep daarnaast ter verdieping 3 maanden in een weekgroep  in Brussel,  jaargroepen, vele specifieke
Biodanza dansdagen, meerdaagse workshops en trainingen in binnen- en buitenland.
5 jaar assisteerde ik wekelijks  bij een reeds bestaande Biodanzagroep in Enschede.
6 jaar assisteerde ik bij een tweede nieuwe groep dit keer bij  beginners  ook in Enschede.

Vanaf september 2016 heb ik mijn eigen Biodanzagroep. Tot 2020 organiseerde ik na elke zomerstop een 10 wekelijkse introductie voor een groep nieuwe  dansers. Na afloop bestond de instroommogelijkheid in de vaste wekelijkse groep. In 2020  stopte deze nieuwe groep   door de Covid-19  lockdown.  2020 werd een jaar van improviseren en ontwikkelen van Biodanza via Zoom en Biodanza buiten met  Silent Disco op 1 1/2 meter.

In 2021 brak voor mij een ander tijdperk aan. De  beginners stromen dit keer direct in bij de groep van ervaren dansers.

De ervaring  bij collega’s wereldwijd leert dat het goed werkt om de deuren van een bestaande groep  een keer per jaar te openen voor nieuwkomers. Deze ervaren groep  biedt een bedding  waarin de nieuwe dansers  zich  sneller vertrouwd voelen met de Biodanza methode.  Dit wetende en door gebrek aan een  geschikte dansruimte  stop ik voorlopig met het aanbieden van speciale beginnersgroepen. In dit seizoen bood ik 5 introductielessen aan in mijn bestaande groep en paste de les daarop aan.

In de toekomst  richt  ik mij op  dansdagen als verdieping op de wekelijkse groep.

 

Voor een volledig dansoverzicht zie onder Jeannette  Dans-CV

Foto1_300x300

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren