De dinsdagavondgroep


Vanaf september 2021 stelik deze ervaren Biodanzagroep jaarlijks eenmalig open voor nieuwe mensen zodat ook zij kunnen onderzoeken of deze dansvorm bij hen past. De ervaring leert dat dit een goede manier is om mensen te introduceren. Dit is een reden waarom ik voorlopig niet meer start met een nieuwe Beginnersgroep.

In plaats van en Beginnersgroep richt ik mij op het organiseren van dansdagen voor mensen met minimaal 1 jaar Biodanza ervaring om zo verder de verdieping in te gaan.

Verloop van een wekelijkse Biodanza-avond
We starten met een korte introductie waarin we even samenzijn en dingen kunnen delen. De lessen hebben altijd  een duidelijke opbouw. De dans begint met de openingscirkel en wordt afgerond met een eindcirkel. En daar tussenin bestaat de les uit drie delen. In het eerste deel komen actieve dansen met veel ritme en beweging. In het tweede deel van de les dansen we rustige oefeningen zodat we kunnen ontspannen. Tenslotte in het derde deel gaan we weer iets activeren om daarna weer alert naar huis te kunnen.

Na de les ben je vrij om te doen wat goed voor je is. Dat kan zijn meteen naar huis of nog een kop thee. Zwijgend of niet.  Onderzoek wat  past bij jou, elke keer opnieuw! Zolang het Covid-19 regelement van de RIVM aan de orde is houden we daaraan.

Historie
Deze groep startte in 2016

Het opstarten van deze groep begon met het accent op vitaliteit, op ontspanning en op plezier.  Gaandeweg raakte deze meer vertrouwd met deze dansvorm en op een natuurlijke manier gingen we steeds wat verder door het verschuiven van de accenten binnen de 5 lijnen van Biodanza en kan de ervaring zich verdiepen. Iedere keer opnieuw!

Wil je meer weten over Biodanza en de effecten, ga dan naar :
Biodanza pagina             Praktische informatie             Ervaringen van de dansers

dansenmethartenziel-3