Biodanza-filminspiratie


Op deze pagina staan filmpjes die het positieve effect van Biodanza laat zien op uiteenlopende gebieden . De filmpjes over "het dansende Brein"  en "hoe muziek werkt op je hersenen en  het zenuwgestel"  van Eric Scherder.  Interviews met  dansers, die vertellen wat Biodanza met hen doet. Dan een indrukwekkend filmpje waarin  voormalige vijanden  in een 50 jarige burgeroorlog in Columbia Biodanza  als  verwerkingsmethode  gebruikt . Als laatste  een boeiend filmpje van 9 deeltjes waarin  Maria Verhulst uitlegt hoe je de signalen  van het lichaam vaak verkeerd interpreteert en wat er werkelijk gebeurd in je lichaam en het effect daarvan.

Filmpjes

Bekijk de aflevering van omroep MAX  Het Dansende Brein door prof. dr. Erik  Scherder waarin hij uitlegt wat het langdurig effect is van dansen op je zenuwgestel.

 

In het onderstaande tv programma " de Wereld Draait Door" gepresenteerd door Mathijs van Nieuwkerk vertelt prof. dr. Erik  Scherder: Hoe je hersenen reageren op muziek en wat het effect daarvan is.

In het onderstaande Biodanza filmpje zie je mensen dansen en vertellen over wat Biodanza voor hen betekent. Misschien vind je daar herkenning in of wil jij zelf dit onderzoeken. Je bent welkom!

Onderstaand filmpje geeft een indrukwekkend beeld van wat Biodanza voor mensen kan betekenen.
Na meer dan 50 jaren Burgeroorlog in Colombia  dansen de voormalige "vijanden"  Biodanza met elkaar.  Samen verwerken zij hun gezamenlijke oorlogsverleden en herwinnen elkaars vertrouwen. Door het hele land ervaart men de vredesboodschap van Biodanza
Deze film laat zien wat Biodanza voor een land( wereld) en zijn mensen kan betekenen.

 

In 2016 gaf Maria Verhulst  uit België ,op mijn uitnodiging in Enschede  een verhelderende lezing  na een Biodanza-sessie.
Deze boeiende lezing “Wat ons lichaam ons niet vertelt” werd tegelijkertijd  op film vastgelegd.

Het lichaam is de zetel van ons onbewuste en stuurt ons boodschappen die we juist moeten kunnen interpreteren. Hoe worden onze persoonlijke trauma’s in ons lichaam en onze psyche opgeslagen? Hoe zorgt deze opgeslagen informatie ervoor dat we steeds weer situaties aantrekken in ons leven die ons weerhouden van harmonie met onszelf, anderen en het universum?

What the body doesn’t tell us – Part 1

What the body doesn’t tell us – Part 2

What the body doesn’t tell us – Part 3

What the body doesn’t tell us – Part 4

What the body doesn’t tell us – Part 5

What the body doesn’t tell us – Part 6

What the body doesn’t tell us – Part 7

What the body doesn’t tell us – Part 8

What the body doesn’t tell us – Part 9