Biodanza-filminspiratie


Op deze pagina laten filmpjes op uiteenlopende gebieden het positieve effect zien van biodanza. De filmpjes over "het dansende Brein" en "hoe muziek werkt op je hersenen en het zenuwgestel" van Eric Scherder. Interviews met  dansers, die vertellen wat Biodanza met hen doet. Daarna een indrukwekkend filmpje waarin voormalige vijanden in een 50 jarige burgeroorlog in Columbia biodanza als verwerkingsmethode gebruikt. Als eerste een serie boeiende filmpjes, 9 deeltjes, wel te verstaan waarin Maria Verhulst uitlegt hoe je de signalen van het lichaam vaak verkeerd interpreteert en wat er werkelijk gebeurd in je lichaam en het effect daarvan.

Filmpjes

In 2016 nodigde ik Maria Verhulst(België) uit om naar Enschede te komen. Na een biodanza sessie gaf zij een verhelderende lezing.

Het lichaam is de zetel van ons onbewuste en stuurt ons boodschappen die we juist moeten kunnen interpreteren. Hoe worden onze persoonlijke trauma’s in ons lichaam en onze psyche opgeslagen? Hoe zorgt deze opgeslagen informatie ervoor dat we steeds weer situaties aantrekken in ons leven die ons weerhouden van harmonie met onszelf, anderen en het universum?

Deze indrukwekkende lezing “Wat ons lichaam ons niet vertelt” werd vastgelegd op film en hieronder in 9 deeltjes weergegeven waardoor ze apart te bekijken zijn. Echt de moeite waard om meer inzicht te krijgen in fysieke reacties van ons lichaam.

What the body doesn’t tell us – Part 1

What the body doesn’t tell us – Part 2

What the body doesn’t tell us – Part 3

What the body doesn’t tell us – Part 4

What the body doesn’t tell us – Part 5

What the body doesn’t tell us – Part 6

What the body doesn’t tell us – Part 7

What the body doesn’t tell us – Part 8

What the body doesn’t tell us – Part 9

Bekijk de aflevering van omroep MAX  "Het Dansende Brein" door prof. dr. Erik  Scherder waarin hij uitlegt wat het langdurig effect is van dansen op je zenuwgestel.

 

In het onderstaande tv programma " de Wereld Draait Door" gepresenteerd door Mathijs van Nieuwkerk vertelt prof. dr. Erik  Scherder: Hoe je hersenen reageren op muziek en wat het effect daarvan is.

In het onderstaande Biodanza filmpje zie je mensen dansen en vertellen over wat Biodanza voor hen betekent. Misschien vind je daar herkenning in of wil jij zelf dit onderzoeken. Je bent welkom!

Onderstaand filmpje geeft een indrukwekkend beeld van wat Biodanza voor mensen kan betekenen.
Na meer dan 50 jaren Burgeroorlog in Colombia  dansen de voormalige "vijanden"  Biodanza met elkaar.  Samen verwerken zij hun gezamenlijke oorlogsverleden en herwinnen elkaars vertrouwen. Door het hele land ervaart men de vredesboodschap van Biodanza
Deze film laat zien wat Biodanza voor een land, de wereld kan betekenen.