Biodanza-filminspiratie


Video’s

In 2016 nodigde ik Maria Verhulst uit om naar Enschede te komen voor een lezing voorafgaand door een Biodanza-sessie. Het werd een bijzondere bijeenkomst en een unieke kans om haar lezing “wat ons lichaam ons niet vertelt” bij te wonen en tegelijkertijd ook om deze op te nemen. In het onderstaand filmpje “Wat ons lichaam ons niet vertelt” vertelt Maria uitgebreid dat we de signalen van ons lichaam vaak verkeerd begrijpen/vertalen. Hierdoor houden we de klachten in stand, we zetten ze vast in plaats van dat we verder kunnen groeien. Ze verteld ook wat er gebeurd wanneer je de juiste vertaling van de klachten maakt.
Dit filmpje is in 9 delen geplaatst zodat je ze apart kunt bekijken.

In het onderstaande tv programma ” de Wereld Draait Door” gepresenteerd door Mathijs van Nieuwkerk vertelt prof. dr. Erik  Scherder: Hoe je hersenen reageren op muziek en wat het effect daarvan is.

In het onderstaande Biodanza filmpje zie je mensen dansen en vertellen  over wat Biodanza voor hen betekent. Misschien vind je daar herkenning in of wil jij zelf dit onderzoeken. Je bent welkom!

In het volgende filmpje krijg je een indrukwekkend beeld van wat Biodanza voor mensen kan betekenen.
Na meer dan 50 jaren Burgeroorlog in Colombia gaan de voormalige tegenpartijen (“vijanden”) samen  met elkaar via Biodanza hun verwerkingsproces aan. Door het hele land wordt de vredesboodschap via Biodanza ervaren.  Wauw, deze film laat zo mooi zien wat Biodanza voor een land( wereld) en zijn mensen kan betekenen.