NIEUW – in Nederland – 2023/2024 Workshops ‘Het Vrouwencollectief van Solidariteit door Maria Verhulst’

We dansen, we delen en we helen!

Meld je meteen aan

Wegens succes en de vele aanmeldingen, accepteren we alleen nog aanmeldingen voor de hele cyclus
(teacher training niet verplicht).

Deze cyclus biedt een cruciale ontmoeting tussen vrouwen om elkaar te ondersteunen en begeleiden in diepgaande transformatie. Dit is nodig in de tijd waarin we nu leven. Wij verwerven door deze workshops de middelen om de opkomst van ons VROUW-ZIJN in deze nieuwe wereld te belichamen en te ondersteunen. De wijsheid van het lichaam en de liefde van het hart ontwaken in de relatie met jezelf, anderen en de Bron. Neem deel aan de cyclus van het "Vrouwencollectief van Solidariteit". Ervaar de kracht, de sensualiteit, de waardigheid, de schoonheid, de gratie, de zachtheid, het vermogen om lief te hebben en de vrijheid van Zijn tijdens deze workshopdagen. We dansen, we delen en we helen!

Ervaringen van vrouwen in Frankrijk

​In dit collectief gaat het er ook om dat, naast de workshop dagen, er cirkels van “Vrouwensolidariteit” ontstaan, die tijdens de jaargroep met de deelnemende vrouwen worden opgestart. Na afloop van deze jaarcyclus zou het prachtig zijn wanneer dit werk van Maria wordt voortgezet door Biodanza facilitatoren die de training gelijktijdig naast deze cyclus hebben gevolgd zodat dit proces in Nederland doorgaat. Nu nog een droom maar wie weet na afloop een realiteit?

​Persoonlijke en spirituele ontwikkeling
Wanneer vrouwen samenkomen en elkaar met bewustzijn ondersteunen, openen ze zich voor de overgave aan de energie van het heilige vrouwelijke. In alle voorouderlijke culturen en tradities deelden vrouwen regelmatig met elkaar en trokken zich terug uit de gemeenschap om de mysteries van het vrouwelijke, seksualiteit, menstruatiecycli, moederschap, menopauze en de goddelijke vereniging tussen het vrouwelijke en het mannelijke te leren kennen. Ze wisten hoe ze zichzelf moesten begeleiden, hoe ze wonden moesten helen, transcenderen, vergeven en opnieuw liefhebben.

Deze elementen zijn opgenomen in de holistische methode van de APESRA thematische Training (Psycho-lichamelijke energetische & spirituele benadering van de therapeutische relatie) "LIEFDE IN HET VROUWELIJKE". We werken met dans, kunst, beweging, stem, adem, mindfulness, trance, sacrale dans, healing cirkels en rituelen.

Maria Verhulst
Het  "Vrouwencollectief van Solidariteit" wordt geleid door Maria. In Belgie en Frankrijk deed zij datzelfde . Daar werkt dit collectief al jaren onder de naam  "Rondes de Sorority". www.apesra.org   Maria was voorheen mededirecteur van de Biodanzaschool Soignies in België en is daarnaast gespecialiseerd in trauma en healing, geïnitieerd in mediumnale trance, sjamanistische genezing en dans, opgeleid in pyschodrama en theatertherapie met specialisatie in psychopathologie en NLP Master Practitioner. Maria is ook spreker en mede-bedenker van Ritual Processes in Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

Wie kunnen deelnemen:
Vrouwen zonder en met biodanzaervaring zijn  welkom.

De bijeenkomsten (cirkels) zijn op de volgende data:

Anker cirkel: 8 oktober 2023
Eer de vrouwelijke bewaker van haar tempel.
Laten we de cirkel ingaan van vertrouwen op Gaia, onze moeder aarde, om ons "Ik ben" in incarnatie te manifesteren.
Verbinding met onze wortels, met vuur, met instinctieve kracht, met de scheppende kracht van onze ziel, onze kwaliteiten verwelkomen. Uitlijning tussen aarde en hemel.

Cirkel van zintuigen: 19 november 2023
Vier de vrolijke en sensuele vrouw.
Laten we ons verheugen in de cirkel van genot van onze 5 zintuigen. Laten we ons plezier, wulpsheid en sensualiteit verkennen.
Laten we met passie de schoonheid uitstralen, laten we het parfum van onze essentie verspreiden.
Laten we in het huidige moment onze waarde manifesteren om te bestaan.

Cirkel van harten: 11 februari 2024
Verwelkom de liefhebbende vrouw.
Laten we ons openstellen voor de cirkel van het openen van het hart, laten we de wateren vieren die het vrouwelijke en het mannelijke verenigen.
Laten we samen wandelen naar de gave van liefde en de acceptatie van het leven in al zijn vormen.

Cyclus cirkel: 17 maart 2024
Laat je onderwijzen door de Natuurvrouw.
Laten we de genezingen van elke fase van onze vrouwelijke cyclus ontvangen, zodat het leven in ons zich in zijn totaliteit kan uitbreiden.
Laten we onze heilige co-geboorte van de transformerende kracht van dood-wedergeboortecycli herontdekken.
Laten we de harmonie met de goddelijke Wijsheid van de levenden doen herleven.

De Grote Cirkel retraite: 6 mei 18:00 uur tot en met 10 mei 2024 18:00 uur
Hergeboorte van de Vrouwelijke Wichelroedeloper.
In het jaar 2023 dat de energieën van universele liefde een transformatief decennium inluiden, zal deze periode de sensatie hebben van de grote kosmische afspraken die de wereld van een slapend bewustzijn naar een ontwaakt bewustzijn leiden.
In de smeltkroes van deze krachtige energieën zullen we ons verbond met het Heilige Vrouwelijke vernieuwen om ons over te geven aan de krachten van transmutatie van de Bron door de verschillende rituelen die we samen zullen beleven. Als een heilige lotus zullen we uit de diepte tevoorschijn komen en herboren worden in de Vrouwelijke Wichelroedeloper, ondersteund door de magie van zusterschap die ons tot nu toe heeft geleid.

Cirkel van viering: 9 juni 2024
Onthul de Zaaier van Licht.
Laten we de cirkel van viering, dankbaarheid, geloof in de band van liefde en vriendschap tussen vrouwen ingaan.
Laten we onze waarde vieren als een fundament dat wordt ondersteund door alles wat we samen hebben gedeeld.
Laten we de uitbreiding van ons licht verspreiden in de band van hart tot hart voor een betere toekomst met al onze relaties.

Deelcirkels: om gedurende de hele cyclus in solidariteit door te lopen, worden "LOVE" deelcirkels face-to-face of online tussendoor aangeboden.

Praktische zaken
Vrouwen zonder en met biodanza- ervaring zijn  welkom.
De cirkel dagen kunnen ook los gevolgd worden.
Voorwaarde voor De Grote Cirkel retraite is dat je aan minstens drie voorafgaande cirkel dagen hebt deelgenomen.​

Engelse taal
Maria spreekt Engels. Laat even weten of je vertaling naar het Nederlands nodig hebt.

Lokatie cirkeldagen: Vrije School De Vijfster, Texandrilaan 30, 7312 HR te Apeldoorn.
​Lokatie retraite De Grote Cirkel: 't Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV Loenen.

Kosten cirkels en retraite  (inclusief 21% BTW):
Losse cirkel van 9:30- 18:00 uur: € 121. Neem je eigen lunch mee. Voor koffie, thee en lekkers wordt gezorgd.
10% korting 5 cirkels samen : € 544,50 , exclusief lunch, vooraf in één keer te betalen.

Retraite De Grote Cirkel: € 544,50, exclusief kosten voor overnachting en catering.
10%  Vroegboek korting Retraite geldig tot en te betalen voor 31 december 2023: € 490

Retraite De Grote Cirkel overnachting en catering: € 440

Meld je hier aan voor de hele cyclus

Wegens succes en de vele aanmeldingen, accepteren we alleen nog aanmeldingen voor de hele cyclus
(teacher training niet verplicht).

Biodanzafacilitator en de thematische APESRA training "Liefde in het Vrouwelijke":
Wil je als Biodanzafacilitator, in de toekomst deze cyclus zelf kunnen faciliteren? Schrijf je dan ook in voor deze training, die parallel loopt aan het jaarcollectief. Tussen de cirkels door krijg je in totaal 30 uren zoomtraining van Maria, ontvang je het lesmateriaal en de muziek.
We vragen je minimaal 1 vrouw uit je Biodanza groep aan te dragen als deelnemer voor deze jaartraining.
Kosten Training voor Biodanza facilitatoren , inclusief muziek, lesmateriaal en 30 uren zoom: € 508,20 inclusief 21% BTW.

Organisatie: Stichting Beweging van Betekenis
Initiatiefnemers: Jeannette Kleine Wiecherink enAda Knol
Zie onze motivatie om dit te organiseren onderaan dit bericht.
Voor overige vragen, mail naar: bewegingvanbetekenis@yahoo.com

Jeannette Kleine Wiecherink

In 2012 ontmoette ik Maria Verhulst tijdens een Biodanza weekendtraining. Mijn mond viel open toen zij, tijdens het laten zien van de tijgerdans in 2-tal vanuit een ontspannen houding in een split-second veranderde in een indrukwekkende “grote” gevechtstijger en weer terug naar een ontspannen “kleine” relaxte kat. Was dat mogelijk?

Ik wist wel wat vechten was maar hoe daarmee te stoppen, díe knop had ik nog niet gevonden. Ik vroeg Maria of zij vrouwenworkshops gaf want wij vrouwen in Nederland (ik dus) hebben dat nodig. En zo geschiedde. In 2012 kwam Maria naar Nederland. Ik werd medeorganisator van haar diep helende workshops “Women Earth” en “Women Nature” en transformeerde een diep stuk verleden. Ik bezocht nog enkele van haar workshops in België en ging toen weer mijn eigen weg.

Nu na járen voel ik: “de tijd is rijp dat Maria weer naar Nederland komt”. Maria zei meteen: “JA”. En hoe fijn, ook Ada zei enthousiast “JA” op mijn vraag dit samen te organiseren.

Als vanzelf kwamen de juiste locaties op ons pad. Vrouwen moedigen onze plannen aan. Het hele proces ontvouwt zich als een prachtige bloem met als gevolg dat we weer gaan dansen!

Ada Knol

Jeannette ken ik van de Biodanza opleiding die we beiden bij de Biodanza school Utrecht hebben gevolgd. Wij zijn nu nog verbonden aan deze school als tutor voor de huidige studenten.

Tijdens de open dag die ik destijds bij deze school volgde om me te oriënteren op de opleiding werd mij gevraagd wat ik met Biodanza wilde gaan doen. “Iets met vrouwen”, antwoordde ik. Waar dit antwoord vandaag kwam, ik weet het nog niet.

De vraag van Jeannette of ik samen met haar Maria Verhulst naar Nederland wilde halen om workshops specifiek voor vrouwen te gaan geven, viel precies op z’n plaats. Evenals Maria zie ik dans en healing graag hand in hand gaan.

Het is mij een eer en een genoegen om hiervoor de gelegenheid te bieden aan Maria Verhulst. Een docente die ik meermaals heb meegemaakt en wiens workshops diepe indruk op mij hebben achtergelaten.

Jeannette en ik volgen tevens de Teacher training om zo mogelijk, in toekomst, dit werk ook zelfstandig in Nederland te kunnen voortzetten. Daarom hebben we hiervoor een stichting opgezet: Stichting Beweging van Betekenis.